ARHIVA BROJEVA

VIDLJIVI POMACI U UNAPREĐENJU BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU

Beograd, 28. april 2022.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić izjavila je da su u poslednjih nekoliko godina uočeni vidljivi pomaci u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u našoj zemlji.

Kisić je, na svečanosti na kojoj su povodom 28. aprila - Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu i Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji, dodeljena nacionalna priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, istakla da je Inspektorat za rad u prethodnoj godini ostvario značajne rezultate u cilju unapređenja inspekcijskog nadzora u ovoj oblasti.

Ministarka je podsetila na to da su tokom prošle godine inspektori rada izvršili 63.670 inspekcijskih nadzora, što je za približno 1.500 više nego 2020. godine, od čega je više od polovine, oko 33.000 nadzora bilo u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Ona je ukazala na značaj bezbednog i zdravog radnog okruženja, uz ocenu da je poznato da oko jedne trećine života provedemo na radnom mestu, tako da nam je svima od izuzetnog značaja da radno mesto bude bezbedno, podsticajno i prijatno.

Pravne izreke

PropisiZakoni Republike SrbijePropisi onlineSudska praksaCarinska tarifa